Blog | Groenblijvende heesters met bessen | Tuintips - Tuinplantenbezorgd.nl
Ruim assortiment tuinplanten en bomen
Voordeel & kwaliteit
Bezorgd tot in de tuin
Beplantingsplan & aanplantservice
4.7/5 tm-google
De mooiste groenblijvende heesters met bessen

De mooiste groenblijvende heesters met bessen

minuten lezen
Groenblijvende heesters met bessen zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin. Niet alleen bieden ze het hele jaar door kleur en textuur, maar ze kunnen ook een voedselbron zijn voor vogels en andere dieren.

Het hele jaar door leven in de tuin: Groenblijvende Heesters met Bessen

Groenblijvende heesters met bessen zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin. Niet alleen bieden ze het hele jaar door kleur en textuur, maar ze kunnen ook een voedselbron zijn voor vogels en andere dieren. Wintergroene struiken zijn een uitstekende keuze om het hele jaar door kleur en leven in de tuin te brengen. Laten we eens kijken naar een aantal van deze prachtige planten en hun kenmerken:

Skimmia

Skimmia japonica

Een veelzijdige en populaire groenblijvende struik die bekend staat om zijn prachtige bloemen en decoratieve bessen. De bessen variëren van roze tot rood en zijn een echte blikvanger in de wintermaanden. Skimmia gedijt goed in halfschaduw en vochtige grond. 

Gaultheria

Gaultheria procumbens (Bergthee)

Bekend om zijn glanzende bladeren en rode bessen, groeit deze laaggroeiende struik goed in vochtige, zure grond en biedt het een opvallend contrast in rotstuinen of als bodembedekker. Naast zijn aantrekkelijke bessen, heeft de Bergthee ook aromatisch blad en witte bloemen. 

Ilex

Ilex aquifolium (Hulst)

Deze heester is bekend om zijn stekelige, glanzende bladeren en felrode bessen. Hulst gedijt goed in de meeste grondsoorten en kan zowel in de zon als in de schaduw groeien. Het is een uitstekende keuze voor vogelliefhebbers, omdat de bessen geliefd zijn bij veel vogelsoorten. Hulst is ook een uitstekende keuze voor hagen en zorgt voor een charmante toevoeging aan de winterse tuin.

Viburnum

Viburnum (Sneeuwbal)

Deze Sneeuwbal is zeer populair vanwege zijn wintergroene bladeren en prachtige witte bloemen in het late voorjaar na de bloei verschijnen de kleine bessen in roze of blauw. Deze groenblijvende struik voegt elegantie toe aan de tuin, vooral in de late herfst en wintermaanden.

Cotoneaster

Cotoneaster

Deze groenblijvende struik is bekend om zijn overvloedige rode bessen en glanzende bladeren. De bessen zijn niet alleen aantrekkelijk voor vogels, maar kunnen ook dienen als voedselbron voor andere dieren in de wintermaanden. Het is een uitstekende bodembedekker of kan langs muren en randen worden geplant. Cotoneaster gedijt goed in de volle zon en vereist weinig onderhoud.

Pyracantha

Pyracantha

Deze heester is erg populair vanwege zijn overvloedige bessen die variëren in kleur, van geel tot oranje en rood. De vuurdoorn heeft ook stekelige takken, wat het een uitstekende keuze maakt voor het creëren van natuurlijke afrasteringen. Het trekt vogels aan en gedijt goed in de meeste grondsoorten en kan in volle zon tot halfschaduw groeien. 

Euonymus

Euonymus (Kardinaalsmuts)

Kardinaalsmuts is een veelzijdige groenblijvende heester die zowel als haagplant kan worden gebruikt, maar ook als solitaire plant zeer aantrekkelijk is. De kleine rode bessen zijn kenmerkend voor deze heester en vormen een mooie toevoeging aan elke tuin. Kardinaalsmuts gedijt goed in de volle zon of halfschaduw.

Het kiezen van groenblijvende heesters met bessen voegt niet alleen een visueel aantrekkelijk element toe aan de tuin, maar biedt ook voedsel en beschutting aan vogels gedurende het hele jaar. Deze prachtige planten zijn een aanwinst voor elke tuin en zorgen voor kleur en leven, zelfs in de meest kille maanden. Bestel groenblijvende heesters met bessen eenvoudig online bij Tuinplantenbezorgd.nl - Bezorgd tot in uw tuin!

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »