Oh Denneboom! Alles over naaldbomen | Blog - Tuinplantenbezorgd.nl
Ruim assortiment tuinplanten en bomen
Voordeel & kwaliteit
Bezorgd tot in de tuin
Beplantingsplan & aanplantservice
4.7/5 tm-google
Oh Denneboom! Alles over naaldbomen

Oh Denneboom! Alles over naaldbomen

minuten lezen
Naaldbomen, ook wel bekend als coniferen, zijn een van de meest voorkomende boomsoorten ter wereld. Ze worden gewaardeerd om hun schoonheid, duurzaamheid en vele toepassingen. De naaldboom is er niet alleen voor kerst.

De naaldboom, niet alleen voor kerst

Naaldbomen, ook wel bekend als coniferen, zijn een van de meest voorkomende boomsoorten ter wereld. Ze worden gewaardeerd om hun schoonheid, duurzaamheid en vele toepassingen. Een van de eerste dingen die in je opkomt bij het horen van het woord naaldbomen is waarschijnlijk kerstmis. Dat is niet zo gek, Naaldbomen, zoals de Den en de Spar zijn favoriet als kerstboom. Dankzij de symmetrische vorm en mooie groene naalden zijn deze bomen makkelijk te versieren. En wie houdt er niet van die gezelligheid en warmte in huis tijdens de donkere maanden?

Welke naaldboom als kerstboom? 

De meest populaire kerstboom is wel de Nordmann spar (Abies Nordmanniana) met prachtige, sterke naalden die niet zo prikken. De Grove Den (Pinus sylvestris) is een klassieke kerstboom vanwege de goede vorm en heerlijke geur. Daarnaast zijn er ook veel sparren (Picea) zeer geschikt en vaak ook wat beter betaalbaar. Bijvoorbeeld de Picea glauca conica, die vaak gebruikt wordt als kleine kerstboom. 

Welke naaldboom in de tuin? 

Naaldbomen zijn een populaire keuze voor tuinen. Ze kunnen het hele jaar door kleur en textuur toevoegen aan je landschap, zelfs in de winter. Daarnaast zijn ze makkelijk iun onderhoud. Dit zijn enkele populaire soorten naaldbomen:

1. Fijnspar (Picea abies): Fijnspar is een veel voorkomende naaldboom die bekend staat om zijn slanke groeiwijze en fijne naalden. Het geeft een prachtig groen uiterlijk aan je tuin en kan een uitstekende wind- en privacybeschutting bieden. Fijnsparren kunnen behoorlijk hoog worden, dus zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt voordat je er één plant.

2. Cipres (Cupressus): Cipressen zijn slanke, elegante naaldbomen die populair zijn vanwege hun sierlijkheid en hoogte. Ze hebben vaak een smalle groeiwijze en kunnen indrukwekkende hoogtes bereiken. Cipressen hebben dicht gebladerte en kunnen dienen als een prachtige haag of om privacy in je tuin te creëren.

3. De grove Den (Pinus sylvestris): Dennenbomen zijn een van de meest voorkomende naaldbomen en kunnen een toegevoegde waarde zijn voor elke tuin. Ze zijn bestand tegen verschillende bodemtypen en groeien goed in zonnige locaties. De Den heeft typisch lange, donkergroene naalden en produceert vaak kegels. Ze kunnen groeien tot indrukwekkende hoogtes en bieden schaduw en beschutting in je tuin.

Waar plant je de naalboom?

Het kiezen van de juiste naaldboom voor je tuin hangt af van je persoonlijke voorkeuren, de grootte van je tuin en de omgevingsomstandigheden. Het kan zowel solitair, als in een mooie dichte haag. 

Naaldbomen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan elke tuin. Ze bieden structuur, kleur en textuur gedurende het hele jaar en vereisen over het algemeen minder onderhoud dan loofbomen. Of je nu op zoek bent naar een spectaculaire windbescherming of gewoon wat groen in je landschap wilt, bij Tuinplantenbezorgd hebben we ruime keuze. Vraag gerust om advies. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »