Top 10 langbloeiende vaste planten | Blog - Tuinplantenbezorgd.nl
Ruim assortiment tuinplanten en bomen
Voordeel & kwaliteit
Bezorgd tot in de tuin
Beplantingsplan & aanplantservice
4.7/5 tm-google
Top 10 langbloeiende vaste planten

Top 10 langbloeiende vaste planten

minuten lezen
De hele zomer lang genieten van prachtige bloemen, dat kan met deze top 10 van langbloeiende vaste planten! 

De hele zomer lang genieten van prachtige bloemen, dat kan met deze langbloeiende vaste planten! Langbloeiende tuinplanten zijn een enorme aanwinst voor elke tuin. Deze planten blijven maandenlang bloeien, waardoor ze zorgen voor een continue bron van kleur en geur in de tuin. Ze zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook erg nuttig voor insecten zoals bijen en vlinders, die zich voeden met de nectar en stuifmeel van de bloemen. Daarnaast hoef je er ook bijna niet naar om te kijken, want de meeste van deze schoonheden zijn ook onderhoudsvriendelijk. In deze blog onze top 10 favoriete langbloeiende vaste planten. 

Rudbeckia

Rudbeckia fulgida 'Goldsturm'

Deze zonnehoed is een echte klassieker met haar prachtige gele bloemen. Ideaal voor een zonnige border. Een echte langbloeiende vaste plant met heldergele bloemen en donkerbruine kegels in het midden. Trekt vlinders aan en bloeit van de zomer tot de herfst.

Persicaria

Persicaria amplexicaulis 'Blackfield'

Een langbloeiende vaste plant met donkerrode bloemen, ook wel bekend als duizendknoop. Deze vaste plant bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders aan. Het opvallende blad is donkergroen.

Aster

Aster 'Bahamas'

Deze herfstaster met speelse paarsblauwe bloemen bloeit van de zomer tot de herfst en is aantrekkelijk voor bijen. De aster groeit compact en is daarmee geschikt voor iedere tuin.

Nepeta

Nepeta faassenii 'Purrsian Blue'

Kattenkruid is niet alleen geliefd bij katten, maar ook bij echte tuinliefhebbers vanwege haar prachtige blauwe bloemen die lang bloeien. Nepeta heeft aromatisch blad en trekt bijen aan. De bloei is van de lente tot de herfst. 

Geranium

Geranium Rozanne

Deze ooievaarsbek is een echte topper in de tuin met haar prachtige blauwe bloemen die van de lente tot aan de eerste vorst te bewonderen zijn. De Geranium Rozanne is een hele populaire en sterke plant en wordt veel gebruikt in allerlei soorten tuinen. Deze vaste plant heeft een spreidende groeiwijze. 

Verbena

Verbena bonariensis

IJzerhard heeft prachtige paarse bloemen op lange stengels die van de zomer tot laat in de herfst voor kleur zorgen en vlinders aantrekken.

Sedum

Sedum spectabile 'Brilliant'

Deze langbloeiende vaste plant heeft platte bloemschermen in roze, rode of witte tinten. De vetplant bloeit in de nazomer en herfst en is geliefd bij bijen en vlinders.

Liriope

Liriope muscari 'Moneymaker'

Dit leliegras heeft paarse bloemaren en bloeit van de zomer tot de herfst. Heeft sierlijk grasachtig blad en is wintergroen. 

Monarda

Monarda 'Cambridge Scarlet'

De bergamotplant heeft opvallende rode bloemen die lang bloeien en zijn een prachtige toevoeging aan een bloemenborder. Het aromatische blad wordt wel eens voor thee gebruikt. 

Scabiosa

Scabiosa caucasica 'Perfecta Alba'

Dit Druifkruid heeft mooie witte bloemen die lang bloeien en perfect zijn voor het creëren van een romantische sfeer in de tuin.Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en lange bloeiperiode.

Door het kiezen van langbloeiende vaste planten kun je gedurende het hele groeiseizoen genieten van kleur en leven in de tuin. Met deze 10 planten ben je verzekerd van een prachtige en bloemrijke tuin! Bekijk ook eens onze borderpakketten met langbloeiers

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »