Blog 10 prachtige lentebloeiende tuinplanten - Tuinplantenbezorgd.nl
Ruim assortiment tuinplanten en bomen
Voordeel & kwaliteit
Bezorgd tot in de tuin
Beplantingsplan & aanplantservice
5/5 tm-google
10 prachtige lentebloeiers

10 prachtige lentebloeiers

0 reactie minuten lezen
Laat je tuin stralen met deze prachtige lentebloeiende struiken en geniet van de kleuren en geuren van het voorjaar! 10 prachtige lentebloeiende tuinplanten om de lente in de tuin te halen

Met de lente om de hoek en de eerste bloeiende knoppen die langzaam tevoorschijn komen, is het tijd om te genieten van de prachtige lentebloeiende struiken die onze tuin zullen transformeren. Van kleurrijke azalea's tot geurige seringen, er zijn talloze voorjaarsbloeiende tuinplanten. Voor ieder wat wils! Maar in deze blog nemen we er 10 apart ter inspiratie. 

Azalea
1. Azalea japonica: Met zijn opvallende bloemen in verschillende kleuren, is de azalea een favoriet voor veel tuinliefhebbers. De Azalea japonica komt in verschillende kleuren bloemen. Bijvoorbeeld de Azalea japonica met oranjerode bloemen en bont blad. Een echte blikvanger in de tuin, ook als de plant is uitgebloeid! 

Magnolia 'Galaxy'

2. Magnolia: Wanneer de Magnolia bloeit gebeurt er iets magisch. De grote, geurende bloemen zetten je even stil om de lente en de natuurpracht op te snuiven. Je kan er niet omheen. De Magnolia 'Galaxy' bijvoorbeeld met paars witte bloemen. Deze boom blijft vrij klein en groeit heel langzaam. Ideaal voor bijvoorbeeld een voortuin.  

Prunus triloba op stam

3. Prunus Triloba: het Amandelboompje staat bekend om zijn spectaculaire bloei in het vroege voorjaar. De bloemen zijn roze tot lichtroze van kleur en verschijnen in overvloed langs de takken, waardoor een prachtig kleurrijk schouwspel ontstaat. De Prunus triloba op stam is niet alleen een prachtige bloeier, maar ook een aantrekkelijke blikvanger in de tuin, vooral wanneer hij in bloei staat.

Syringa 'Pink Perfume

4. Sering: Met zijn zoete geur en kleurrijke bloemen, zal de Sering je tuin vullen met een heerlijk aroma. Bijvoorbeeld de Syringa 'Pink Perfume', deze lentebloeier staat bekend om zijn weelderige, roze bloemen die een heerlijk parfum verspreiden. De bloei begint meestal in het late voorjaar tot het vroege zomerseizoen, afhankelijk van het klimaat en de groeiomstandigheden.

Bergenia cordifolia 'Purpurea'

5. Bergenia: De Schoenlappersplant, ook bekend als Bergenia, is een robuuste en aantrekkelijke vaste plant die populair is vanwege zijn opvallende bladeren en langdurige bloei. Bijvoorbeeld de Bergenia cordifolia 'Purpurea', bekend om zijn grote, hartvormige bladeren die een diepgroene tot bronzen kleur hebben, vooral in de wintermaanden. In het voorjaar produceert deze Schoenlappersplant grote trossen klokvormige bloemen die variëren in kleur van roze tot lichtpaars.

Brunnera macrophylla 'Jack Frost'

6. Brunnera: Eén van mijn persoonlijke favorieten is de Brunnera, ook wel de Kaukasische vergeet-mij-niet genoemd, bijzonder om de schitterende blauwe bloemetjes in het voorjaar. Daarnaast kan deze plant goed in de schaduw staan. De Brunnera macrophylla 'Jack Frost' heeft hartvormige bladeren die zijn gemarmerd met zilverachtige patronen, waardoor ze een opvallend uiterlijk hebben. Deze bladeren blijven het hele groeiseizoen aantrekkelijk en vormen een dicht tapijt op de grond, waardoor ze een uitstekende bodembedekker zijn.

Clematis 'Multi Blue

7. Clematis: deze klimplant is een prachtige toevoeging aan elke tuin, met zijn opvallende bloemen en krachtige groeiwijze. De Clematis (Bosrank) is er in vele soorten en kleuren, waaronder een aantal voorjaarsbloeiers. Bijvoorbeeld de Clematis 'Multi Blue', een betoverende klimplant die bekend staat om zijn prachtige, diepblauwe fluweelachtig bloemen en overvloedige bloei. 

Pulmonaria angustifolia 'Azurea'

8. Pulmonaria: Ook wel bekend als longkruid, deze plant heeft unieke bloemen die van kleur veranderen naarmate ze ouder worden. Bijvoorbeeld de Pulmonaria angustifolia 'Azurea'. De bloemen van dit longkruid zijn een opvallend kenmerk. Ze verschijnen in het voorjaar en hebben een prachtige blauwe kleur die contrasteert met het groen van de bladeren. De bloemen hebben een buisvormige structuur en zijn geliefd bij bijen en andere bestuivers. De bloei is meestal van maart tot mei.

Chaenomeles superba 'Orange Trail'

9. Japanse Sierkwee: Met zijn opvallende bloemen en geurige vruchten, is de Japanse sierkwee een prachtige toevoeging aan elke tuin. De Chaenomeles superba 'Orange Trail' bijvoorbeeld, staat bekend om zijn prachtige oranje bloemen die in het vroege voorjaar verschijnen, meestal van maart tot april. Ze verschijnen op het kale hout voordat het blad ontluikt, wat zorgt voor een opvallend contrast.

Prunus incisa 'Kojou-no-mai

10. Japanse Sierkers: Last but not least, de Japanse kers staat bekend om zijn prachtige bloesems die een echt lentefeest creëren in je tuin. De Japanse sierkers zie je vaak als boom, maar er is ook een struikvorm te verkrijgen, bijvoorbeeld de Prunus incisa 'Kojou-no-mai. In het vroege voorjaar produceert deze heester talrijke roze en witte bloemen die in kleine trossen verschijnen. De bloemen hebben een delicate uitstraling en vormen een prachtig contrast met het frisse lentegroen van de bladeren. In de herfst veranderen de bladeren in prachtige tinten geel, oranje en rood, waardoor de heester een spectaculaire herfstshow geeft.

Het is belangrijk om deze struiken op de juiste manier te planten en te verzorgen, zodat ze op hun best kunnen bloeien. Zorg ervoor dat ze voldoende water en zonlicht krijgen en snoei ze op het juiste moment om hun groei te stimuleren.

Dus, laat je tuin stralen met deze prachtige lentebloeiende struiken en geniet van de kleuren en geuren van het voorjaar! Met een grote verscheidenheid aan bloemen en kleuren om uit te kiezen, zal je tuin een indrukwekkende bloemenzee worden die je elke dag weer zal inspireren.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »