5x mooiste herfstkleuren - Tuinplantenbezorgd.nl
Ruim assortiment tuinplanten en bomen
Voordeel & kwaliteit
Bezorgd tot in de tuin
Beplantingsplan & aanplantservice
4.7/5 tm-google
5x mooiste herfstkleuren

5x mooiste herfstkleuren

minuten lezen
Verwondert u zich in de herfst ook zo over die prachtige kleuren die de natuur ons laat zien? In deze blog onze vijf favoriete herfstkleurende bomen en heesters.

5x mooiste herfstkleuren

Verwondert u zich in de herfst ook zo over die prachtige kleuren die de natuur ons laat zien? Vanaf half oktober zijn de meeste herfstplanten en bomen op hun mooist. De kleuren zijn het meest krachtig en het blad hangt nog voldoende aan de takken. Er zijn talloze najaarsbloeiers en kleurende bomen. De volgende tuinplanten en bomen horen voor ons in de top 5: 

De Amberboom (Liquidambar styraciflua)

De Liquidambar is een prachtige boom met groot blad en kenmerkende kurklijsten. Het blad kleurt intens en gevarieerd, wijnrood met oranje, paars en geel. De amberboom kan tot 40 meter hoog worden en groeit snel. Plant in vochthoudende en vruchtbare grond. Deze kleurende boom kan niet goed tegen droogte. Bijvoorbeeld de Liquidambar ‘Gum Ball’

Amberboom - Liquidambar Gum Ball

Japanse esdoorn (Acer palmatum)

Een van onze echte favorieten is de Japanse esdoorn. Er zijn veel varianten op de markt, met blad in allerlei kleuren. Bijvoorbeeld de Acer palmatum ‘Bloodgood’ met in de zomer rood blad, dat paarsrood kleurt in de herfst. Deze Japanse esdoorn wordt maximaal 5 meter hoog, maar groeit niet snel. 

Japanse esdoorn - Acer palmatum Bloodgood

Japanse anemoon / Herfstanemoon (Anemone Honorine Jobert) 

De anemoon is een vrolijke vaste plant, waarbij de bloem en steel een stuk boven het blad uitsteken. Een prachtig gezicht. De Japanse anemoon bloeit over het algemeen pas in het najaar tot ver in de herfst. De witte Anemone ‘Honorine Jobert’ is een populaire herfstbloeiende vaste plant. In de bloeitijd wordt hij wel 120 cm hoog. 

Anemoon - Honorine Jobert

Wilde wingerd (Parthenocissus

De Parthenocissus is een boeiende klimplant die wel twintig meter lang kan worden. In de zomer isoleert het mooie groene blad tegen de hitte. Vanaf het najaar verschijnen de herfstkleuren, die kunnen verschillen van dieporanje tot vuurrood. Ook draagt de Wilde Wingerd decoratieve blauwzwarte bessen, waar vogels dol op zijn. De Parthenocissus quinquefolia ‘Engelmanii’ is een fantastische Wilde Wingerd die scharlakenrood kleurt in de herfst. Een echte blikvanger, niet te missen. 

Wilde wingerd engelmanii

Lampepoetsersgras (Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’)

Veel siergras is juist in het najaar een lust voor het oog. Het gras met aren of pluimen dat meebeweegt met de wind geeft een prachtig gezicht. Lampepoetsersgras is immens populair. Dit rijkbloeiende en makkelijk te onderhouden siergras bloeit tot ver in de herfst met witte of cremekleurige pluimen. De Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ bloeit vanaf augustus tot in oktober met lichtroze pluimen en wordt maximaal 80cm. hoog. 

Pennisetum Hameln - Lampepoetsersgras

Op zoek naar een mooie herfstplant of kleurende boom? Bekijk ons ruime assortiment online of neem contact op voor advies. Ook de aanleg kunt u bij ons uit handen geven. Staat uw gewenste tuinplant of maat er niet tussen? Laat het ons weten, dan gaan we voor u kijken wat we kunnen regelen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »